rijzwepen

rijzwepen

zwepen assortiment

Vakwinkel biedt diverse zwepen tegen scherpe prijzen. In ons assortiment hebben wij: longeerzweep fiber 2-delig, longeerzweep fiber 1-delig, dressuurzweep fiber, springzweep fiber en rijzweep fiber.

productinformatie zwepen

De longeerzweep fiber 2-delig is een deelbare longeerzweep met rubber handvat voor optimale grip. Deze zweep is 180 cm lang. De longeerzweep fiber 1-delig is ook 180 cm lang en heeft een rubber handvat. Ook biedt vakwinkel een dressuurzweep in diverse lengtes. Deze zweep is verkrijgbaar in de lengtes 100 cm en 110cm. De zweep beschikt over een nylon gevlochten top en een noppenhandvat. Daarnaast biedt Vakwinkel een springzweep. Deze is 65 cm lang een heeft een pvc handvat. Ook verkopen wij een rijzweep met polsbandje. Deze rijzweep is in de maten 80 cm en 90 cm verkrijgbaar en heeft een anti-slip noppenhandvat. Alle zwepen die hierboven genoemd zijn, zijn van fiberglas omvlochten met nylon. Fiberglas is sterk, buigbaar en licht materiaal waardoor de zwepen zeer fijn te gebruiken zijn.

Weergeven: Lijst / Grid
Aant weergeven:
Sorteer op:
Dressuurzweep fiber
Fiberglas rijzweep/dressuurzweep omvlochten met nylon. De zweep heeft een nylon ge..
6,61€
Ex btw: 5,46€
Longeerzweep fiber, 2-delig
Deelbare longeerzweep van fiber glas. De zweep heeft een rubber handvat en is met nylon omvlochte..
15,10€
Ex btw: 12,48€
Longeerzweep fiber, 1-delig
Fiber glas longeerzweep omvlochten met nylon. De zweep heeft een rubber handvat. Lengte: 180..
11,03€
Ex btw: 9,12€
Rijzweep fiber
Fiberglas rijzweep omvlochten met nylon. De zweep heeft een nylon gevlochten top, een n..
6,61€
Ex btw: 5,46€
Springzweep fiber
Fiberglas springzweep omvlochten met nylon. De zweep heeft een noppenhandvat, een polslus&nb..
6,61€
Ex btw: 5,46€

 

Gebruik van de zweep

1. ondersteuning van de kuit Bij het rijden gebruikt je de zweep in hetzelfde gebied als je onderbeen. (bij jonge paarden kan je soms ook de schouder aantikken) Het gebruik van de zweep wordt altijd vooraf gegaan door een vraag met je hulpen. Als je paard niet voldoende reageert op je kuitdruk, geef je een tikje met de zweep. Daarna doe je de gevraagde oefening overnieuw om de gehoorzaamheid aan de kuit te bevestigen en de goede reactie te kunnen belonen. De meeste paarden reageren voldoende op een kleine tik ter attentie. Bij het aanleren van zijgangen is de zweep te gebruiken in combinatie met de zijwaarts drijvende hulpen om het paard te laten begrijpen wat de bedoeling is.

2. extra activiteit vragen In de dressuur is het soms wenselijk om kleine tikjes te geven in de takt van de beweging om de activiteit te bevorderen of om de takt te handhaven.

3. attent maken Als je paard niet voldoende oplet, wanneer je bijvoorbeeld een sprong nadert, is de zweep te gebruiken om het paard attent te maken.

4. strafmiddel Wanneer het paard echt ongehoorzaam is kunt u hem een keer een tik met de zweep geven, maar gebruik de zweep met beleid.

Facebook Twitter